dissabte, 8 d’abril del 2023

una ressenya del jordi herms de la meva novel·la l'administrativa

A la foto estic amb el primer exemplar que em va arribar de L'administrativa 


De la crisi del 2008 molt poca gent va tenir la sort de sortir-ne indemne. L'esclat de la bombolla immobiliària, els bancs a punt de la fallida, la falta de liquiditat de les empreses i la incapacitat dels usuaris de fer front als deutes va derivar en una crisi econòmica generalitzada que va afectar enormement Espanya.
A tothom d’una manera directa o indirecta li va afectar d’una manera, i a alguns de forma dramàtica, com queda ben pal.lès en aquesta novel.la.
I d’això va “L’administrativa”: de la realitat pura i dura que tots hem d’afrontar cada dia quan sortim de casa, de les rutines, dels números que hem de fer per arribar a fi de mes, de com ens hem de fer valer cada dia per sobreviure.
El món de l’empresa queda molt ben reflectit i molta gent que treballa -o que ha treballat algun cop a la vida- en un lloc de treball com el de la Silvana -"l’administrativa"- sens dubte s’hi sentirà identificada.
Aquesta novel.la mereixeria caure a les mans d’un bon director/a de cinema doncs en sortiria, n’estic segur, una bona pel.lícula. Però el millor és gaudir-lo primer com a novel.la que és, i que no va només de “sobreviure” en temps difícils; va també sobre “viure”: en ella hi trobem el moment en que es decideix a crear un bloc literari, o el seu gran descobriment de Bukowski - l’exemple del qual l’animarà a escriure les primeres ratlles del seu primer llibre d'autoficció... mentre fa de mare de dos bessons encara molt petits, però ja molt curiosos sobre el món que els envolta.*

*Ressenya del lector Jordi Herms. Molt agraïda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada